2018-10-09

Studieresa: Vackra Lyon bjöd på inspiration, gemenskap och utveckling

Årets gemensamma studieresa gick till Lyon i Frankrike. Under fyra intensiva dagar upplevde och besökte hela kontoret tillsammans en rad olika projekt som spänner över såväl nyskapande stadsutveckling som intressanta inredningsprojekt. Vi besökte anrika historiska miljöer som utvecklats till nya platser och vi träffade andra arkitekter och aktörer för att ta del av idéer, projekt och erfarenheter.

Målet med Strategisk Arkitekturs studieresor är att få en injektion av inspiration, idéer, starkare gemenskap och kunskap för att väl tillbaka i vardagen i Stockholm fortsätta utveckla oss och våra projekt. På plats i Lyon passade vi även på att njuta av den franska matkulturen. Med andra ord, ett par berikande och härliga dagar tillsammans!

Från Gallo-Romerska muséet och Jean Nouvels omtvistade opera, till det moderna Confluence-området, vidare till Le Corbusiers unika kloster La Tourette och det hippa food court-konceptet La Commune – kort och gott, i Lyon finns något för alla smaker!

– Lyon har många fina exempel på att lyckas blanda gammalt och nytt i staden. Mycket i Lyon går att relatera till Stockholm eftersom städerna har en del liknande förutsättningar, t.ex. stadens storlek. I Lyon kan vi från Stockholm hämta en hel del inspiration när det gäller just att bevara gamla och historiska miljöer men samtidigt våga satsa på att kombinera detta med utmanande arkitektur som även håller hög kvalitet, säger Christian Hörgren, arkitekt på Strategisk Arkitektur.

– Det är lätt att förstå att romarna valde att anlägga en stad på denna vackra plats med de två floderna, den bördiga naturen och närheten till övriga Europa, tillägger Jonas Falk, kundansvarig arkitekt och partner på Strategisk Arkitektur.

Klicka här för att se arkitekten Julia Stjernas travel vlog från resan (03:51 min).

Lyon_video_bild

Den årliga studieresan för hela kontoret är en del av Strategisk Arkitekturs Akademi, vår interna kompetensutveckling/utbildning där vi lär av både externa föreläsare och av varandras erfarenheter. Ambitionen är att utveckla medarbetarna professionellt och som individer samtidigt som hela företaget utvecklas. Vi agerar på en snabbrörlig marknad där nya rön, trender och landvinningar ständigt påverkar vår verksamhet. Det räcker inte att vi håller oss informerade. Vi vill vara aktiva i vår utveckling.

Lyon_9Lyon_6Lyon_3 Lyon_7Lyon_8Lyon_4Lyon_5Lyon_1Lyon_2