Ett trångt och opraktiskt huvudkontor i city utan koppling till varumärket Gant. Alla förutsättningar för ett kreativt högkvarter låg gömda i en båthangar i Nacka Strand.
 

Utmaning</h3
<Det tilltänkta huset vid kajen var egentligen byggt för vinterförvaring av kappseglingsbåtarna i Whitbread Round the World Race. En hangarliknande byggnad med stora spännvidder, goda takhöjder, gedigna miljövänliga träkonstruktioner och en yttre karaktär av svartmålad sjöbod kunde omvandlas till ett unikt kontor med generösa modevisningsytor.

Gants New England-image förstärktes av omgivande marina verksamheter, såsom Kryssarklubbens kansli, restaurang och hotell J samt Nacka Strands närhet till hav, segling och natur. Men huset var inte självklart som lokal för design, företagsledning, modevisning och förvaring i en varumärkesmedveten kultur. Hur skulle vi ”Gantifiera” det?

Resultat

Gants huvudkontor liknar inte andra modeföretags, man arbetar designstyrt och kontoret måste utgöra en kreativ bas för klädskapande. Därför har designrummen god belysning, väggfasta arbetsbänkar och bord i ståhöjd där man kan breda ut och arbeta med tyger, färger, och bilder. Stor plats i kontoret upptas av klädförvaring, kollektioner visas dagligen upp i showrooms uppbyggda enligt Gantbutikernas koncept.

Modevisningar hålls i båthallen där hundratals besökare kan tas emot. Stora ytor har avsatts för uppackning och hantering av kläder och catering. En varumärkesbyggande inredning skapades bland annat genom att använda av Gants egna textilier. Slutligen skulle exteriör och reception exponera Gant och produkterna utan att upplevas som en butik.

Kund

Gant

Kategori

Interiör Arkitektur

KVM

2000

År

2003-2004

Info

Läs mer