Arkitektkommentaren: Vi har inte längre råd att driva den klassiska planeringsprocessen

“Vi behöver slå ett slag för hur mötet mellan människor kan skapa en socialt och kommersiellt hållbar stad som fungerar på lång sikt”, menar VD Johanna Munck af Rosenschöld i Arkitektkommentaren i senaste numret av Fastighetssveriges magasin.

Klicka HÄR för att läsa artikeln.

”Att utveckla en plats och en stad betyder ett givande och tagande på många olika nivåer för att uppnå en fungerande helhet. Ska vi övervinna bostadsbristen och öka vår konkurrenskraft har vi samhällsekonomiskt inte längre råd att driva planeringsprocessen såsom vi alltid gjort. Planerings- och arkitekturprocesserna bör formas genom dialog och styras genom gemensamt etablerade värderingar. I tider av stort fokus på digitalisering, innovation och automatisering behöver vi slå ett slag för hur mötet mellan människor kan skapa en socialt och kommersiellt hållbar stad som fungerar på lång sikt”, skriver Johanna Munck af Rosenschöld i Fastighetssveriges Arkitektkommentaren.

På Strategisk Arkitektur tror vi starkt att en visionsstyrd metod för stadsutveckling kan skapa bättre stadsdelar med människan i fokus. Vi ser fram emot att i Almedalen fortsätta diskussionerna om hur vi tillsammans kan bygga en innovativ, hållbar stad med hög livskvalitet, trivsel och trygghet utifrån involverande processer, utan kostsamma stopp och överraskningar, kring såväl kvalitet som för ekonomi.

 

Mer om vårt seminarium ”Stadsutveckling med människan i centrum” i Almedalen HÄR.

Senaste inlägg