Förnyelsen av Frösundavik fortsätter

I senaste numret av Magasin Frösundavik berättar designern och inredningsarkitekten Erika Pekkari och arkitekten/inredningsarkitekten Christian Hörgren från Strategisk Arkitektur om arbetet med den långa ljusgården i det ikoniska huset Frösundavik.

Vårt arbete med ljusgården är ett av många delprojekt som vilar på en gedigen analys av huset för att skapa en attraktiv kontorsfastighet med fullservice och wellness-funktioner. Det nära samarbetet med fastighetsägaren Mengus är av stor vikt när Strategisk Arkitektur arbetar i alla skalor med den Fitwel-certifierade fastigheten. Förutom insidan med ljusgården utvecklar vi de publika delarna av huset genom att skapa attraktiva miljöer för möten, café och restaurang, reception, samt gym. Christian Hörgren har hållit ihop arkitekternas arbete.

Läs hela intervjun om projektet här (sid 36-43):

 

Omvandlingen av ljusgården, ”Gatan”, skapar nya arbetsmiljöer för det breda spannet av hyresgäster. Erika beskriver den nya ljusgårdens karaktär och känslan av ett orangeri.

”Gatan” har fått ett destinationstänk där det bästa av två världar möts, det enskilda och det gemensamma. Arbetsloungeytorna längs ”Gatan” är som ett drama med olika scener ur arbetslivet, där utrymmen för egentid och reflektion växlas med utrymmen för gemenskap och puls. Ljusgården är på många sätt unik med sitt rika ljusinsläpp och sin öppenhet. Det ger känslan av att vara ute och allt det positiva som det medför, samtidigt som man är inne i värmen, säger Erika.

I arbetet kring människors välmående är mötesplatser för puls och rekreation, ljus och belysning, växtlighet och grönska, samt färgsättning viktiga ingredienser.

Textilier i olika former, från stoppade möbler till mattor, ger värme och utökar paletten, från en blek färgskala till kulörer som adderar, kontrasterar och särskiljer, förklarar Christian.

Erika fortsätter:

Kulör är representation och ett verktyg som tillsammans med valda produkter koordinerar och skapar atmosfären. Vi ville öppna upp för dialog, där miljöerna inbjuder till samarbete och där vissa platser längs Gatan andas tillit, andra samarbete.

Läs mer om vårt arbete med omvandlingen av Frösundavik här. https://strategiskarkitektur.se/sa-fornyas-sas-huset-i-frosundavik/

Christian Hörgren Christian Hörgren Partner. Kundansvarig, Inredningsarkitekt och Arkitekt SAR/MSA 0765267622

Senaste inlägg