Vi söker nyfiken och driven Kommunikationsassistent med ansvar för sociala media och intresse för grafisk formPå Strategisk Arkitektur förenar vi människa, form och värde. Vi är en samling syftesdrivna, modiga värdeskapare som genom att kombinera gestaltning och affärsnytta i nära dialog med våra kunder utformar miljöer med människan i fokus. Med kontor om 69 medarbetare i centrala Stockholm verkar vi inom områdena fastighetsutveckling, stadsutveckling, handel, bostad och interiör arkitektur.

Under det senaste året har vi påbörjat uppbyggnaden av vår kommunikations- och marknadsföringsfunktion från grunden med ett utvecklingsarbete av vårt varumärke och nu är det dags att växla upp ytterligare. Vi stärker därför teamet med en kommunikationsassistent med ansvar för sociala media och fokus på säljstärkande aktiviteter. Vi erbjuder en utvecklande position med både bredd, variation och spetskompetens i ett växande företag med högt i tak där nya idéer och initiativ uppmuntras. Du kommer in i ett sammanhang av visioner, affärsfokus, engagemang och kreativitet.


Om rollen:
Vi söker dig med en examen inom kommunikation, marknadsföring, journalistik eller motsvarande. I rollen rapporterar du till Kommunikationsansvarig och arbetar nära henne samt övriga kontoret, framförallt med arkitektkontorets VD och kundansvariga, för att stärka och positionera varumärket gentemot våra målgrupper. Du är en driven och vass kommunikatör, gärna med spetskompetens inom sociala media eftersom du kommer att få stort ansvar i att driva våra sociala kanaler.

För rätt person finns stora möjligheter att påverka företagets contentarbete och synlighet utåt. Du kommer också att stötta i arbetet med Strategisk Arkitekturs projekt, direkt och indirekt, genom att producera content för print, press och digitalt som stärker varumärket, projekten och säljarbetet. Vi söker därför en duktig skribent med en känsla för färg och form. Intresse för arkitektur och samhällsbyggnad är en fördel.

Med en liten kommunikationsavdelning om två personer ser vi att du är beredd att hugga tag i saker utifrån behov. Rollen är till att börja med på halvtid (50 %) men med möjlighet till utökning för rätt person på sikt. Flexibilitet kring dagar och tider finns, men vi ser helst att du under dina arbetstimmar kan vara på plats på vårt kontor i centrala Stockholm.

Dina huvuduppgifter omfattar:

 • Att driva och utveckla Strategisk Arkitekturs sociala kanaler (Instagram, LinkedIn, Facebook, Youtube) utifrån vår varumärkesplattform och marknadsplan. Du producerar och publicerar content genom att samla in idéer och relevant information från kund- och projektansvariga, samt andra medarbetare. Du utvärderar, analyserar och rapporterar kontinuerligt statistik från aktiviteter i externa kanaler.
 • Att hjälpa till att förbereda kund- och säljmöten genom att skapa presentationer och anbudsmaterial, där du kommer att arbeta nära våra kundansvariga arkitekter. 
 • Att i viss mån skriva nyheter med fokus på arkitektur/samhällsbyggnad och våra projekt.
 • Att i kunna uppdatera hemsidan med information om projekt, medarbetare och nyheter. Kunskaper i WordPress är en fördel.
 • Att vid behov stötta VD med sammanställning/paketering av material. 
 • Att vid behov stötta Kommunikationsansvarig kring olika marknadsaktiviteter/events. Företaget genomför årligen flera större events, såsom Almedalen och andra externa seminarier, studentmässor och interna events där du kommer att få hjälpa till med produktion av material och aktivt delta i planering och genomförande.

Vem är du?
Vi ser gärna att du besitter nedanstående kompetenser, men vi lägger stor vikt vid att hitta rätt person för uppdraget. Vi tror att du:[Har en utbildning inom kommunikation, marknadsföring, journalistik eller likvärdigt.

 • Är en framåt och självgående do’er – du gör vad som krävs för att ta reda på information och föreslår lösningar för att genomföra uppgifter.
 • Är driven och snabb, men tummar för den sakens skull inte på kvaliteten.
 • Är en god kommunikatör, både i tal och skrift, som kan sammanfatta, förpacka och kommunicera budskap enkelt, kortfattat, korrekt och målgruppsanpassat.
 • Har ett starkt intresse för sociala medier för företag och erfarenhet av att skapa attraktivt innehåll och utveckla budskap och kampanjer i sociala media.
 • Har erfarenhet av Google Analytics, Google Ads och marknadsföring i sociala media.
 • Kan InDesign och Photoshop (eller motsvarande) och MS Office (Powerpoint, Word).
 • Är kreativ och har ett tränat öga för bild och form.
 • Kan klippa enklare filmer och får ofta kreativa idéer kring hur ny teknik kan nyttjas i kommunikationsarbetet.
 • Du är en duktig skribent som kan skriva nyheter till kundprojekten och företagets marknadsföring.
 • Är en positiv, strukturerad problemlösare som är duktig på att samarbeta, men som även trivs med enskilt arbete.
 • Är flexibel då arbetsuppgifterna kan variera och inte alltid är inplanerade.
 • Har god social förmåga och ett sinne för humor.
 • Intresse för arkitektur och samhällsbyggnad är ett plus.

Mer om Strategisk Arkitektur
Bolaget grundades 1991, är partnerägt och består främst av arkitekter, byggnadsingenjörer, inredningsarkitekter och designers. Kontoret är beläget på Drottninggatan med närhet till både kunder, projekt och stadens utbud.

Vi är syftesdrivna, modiga och värdeskapande. Vårt fördjupade förhållningssätt till strategi och vårt lyhörda sökande efter insikter om uppdragens förutsättningar och mål skiljer oss från andra arkitekter. Vi gillar kniviga utmaningar där breda infallsvinklar skapar värdefull arkitektur där summan blir en större helhet. Kunderna värdesätter att vi leder processer som omsätter vision till verklighet. Därför gillar vi driv, initiativ och om du inspireras av eget ansvar.

Fler synsätt ger bättre lösningar. Därför har vi stor spridning i ålder, bakgrund och kompetens och även juniora medarbetare ges ansvar och arbetar i nära dialog med kunder. Vi erbjuder en kreativ arbetsmiljö i ett nyrenoverat kontor där initiativ och nya idéer uppmuntras. Vi har förmåner såsom flextid, möjlighet att arbeta hemifrån, friskvårdsbidrag och tjänstepension.

Vi tror att du kan göra oss till ett vassare arkitektkontor som skapar ännu mer värde!


Start: omgående eller enligt överenskommelse
Omfattning: Tjänsten är på 50% tills vidare (6 mån provanställning)
Placering: Drottninggatan 25, Stockholm
Ansökan: Skicka CV och personligt brev till therese.grondahl@strategiskarkitektur.se senast 1 mars. Kontakt: Therese Gröndahl, Kommunikationsansvarig, 076-526 76 04, therese.grondahl@strategiskarkitektur.se