Praktikplats 2019

Arkitektstudent och sugen på nya erfarenheter genom praktik?

Om du som arkitektstudent söker en spännande, utmanande och studierelaterad praktik är Strategisk Arkitektur rätt plats. Inför höstterminen 2019 erbjuder vi praktik inom husbyggnad.


Din roll och dina uppgifter:
Som arkitektpraktikant kommer du att arbeta ihop med våra duktiga arkitekter i pågående kundprojekt inom husarkitektur. Arbetet omfattar till exempel att stödja analys- och utredningsarbete, projektering, bygga modell, presentations-, bild- och renderingsarbete och att hjälpa till där behov finns i projekt.

Du kommer att tillhöra team Fastighetsutveckling & Handel eller Bostad och rapportera till teamansvarig. Som ny medarbetare hos oss får du en fadder som stöttar dig i att komma in i det vardagliga arbetet på kontoret.

Arbetstiderna under praktikperioden är kontorstid: åtta timmar per dag, fem dagar i veckan. Ersättning sker enligt Sveriges Arkitekters rekommendationer.


Din profil:

  • Du är i slutet av dina studier inom arkitektur med fokus på husbyggnad
  • Praktiken görs inom ramen för din utbildning
  • Du är ambitiös, har god initiativförmåga och driv
  • Du tar gärna eget ansvar i arbetet
  • Du är noggrann, flexibel och har lätt för att samarbeta
  • Kunskaper i ArchiCAD är en fördel, men inget krav
  • Nyfikenhet och en stark vilja att utvecklas är egenskaper som värderas högt


Process och urval:
Skicka din ansökan senast 11 mars till info@strategiskarkitektur.se. Ansökan ska innehålla personligt brev och CV i pdf, samt din portfolio. Vi kommer därefter att gå igenom alla ansökningar och kalla ett urval till intervjuer. Målet är att tillsätta praktikplatsen innan sommaren med start i augusti 2019.

Praktikperioden är minst 6 månader och max 12 månader. Vi ser gärna att du stannar hos oss i 12 månader.Om oss:
Vi gillar kniviga utmaningar där breda infallsvinklar skapar värdefull och hållbar arkitektur där summan blir en större helhet. Våra kunder värdesätter att vi leder processer som omsätter vision till verklighet. Därför gillar vi driv, initiativ och om förmåga till eget ansvar. Våra olika specialiseringar ger dig stor möjlighet att utforska nya områden.

Fler synsätt ger bättre lösningar. Därför har vi stor spridning i ålder, bakgrund och kompetens. Bra resultat skapas i en miljö där man gillar varandra och med en prestigelös stämning i studion. Även praktikanter/nyexade arbetar i nära dialog med kunder i projekt med hög genomförandegrad.

Vi tror starkt på individens potential och att din utveckling är en viktig del av Strategisk Arkitektur som kommer att göra oss till ett vassare arkitektkontor som skapar ännu mer värde.