Interiör Arkitektur

Avspänd fine dining i tre etage

OM-gruppens gamla receptions- och konferensytor på Norrlandsgatan stod tomma. Vi blev kontaktade av Fabege som inlett diskussioner med Pontus Frithiof. Uppdraget inleddes med att visa på lokalens potential bortom det uppenbara.

Utmaningen kopplat till identitet bestod av att förändra upplevelsen av läget ”i skuggan av Stureplan”, av många dittills uppfattat som ett hopplöst restaurangläge. Det enkla svaret var att skapa en så intressant restaurang att läget inte längre var ett problem. Utmaningen kopplat till funktion låg i att bygga bort kontorskänslan i låga takhöjder och olika etage. Reception, auditorium, konferensavdelning och personalmatsal skulle förvandlas till en välfungerande restaurang, med krav på varuhantering, storkök, ventilation och personalavdelningar. Vad som samtidigt gjorde lokalen unik, var ett inre överglasat rum som sträcker sig genom tre våningar, samt möjligheten att exponera restaurangen mot två gator; Norrlandsgatan respektive Brunnsgatan.

Restaurangkonceptet för varumärke, känsla och upplevelse utvecklades parallellt med själva byggprocessen, där vi även bistod med projektledning och kalkyler.
Läs mer om resultatet nedan!

Uppdragsgivare

Pontus Frithiof

Affärsområde

Interiör Arkitektur

Projektinformation

800 kvm

År

2006-2007

Vårt värdeskapande

Ett fruktbart och kreativt samarbete mellan kund, fastighetsägare och kreatörer. Fastighetsägaren fick en attraktiv hyresgäst och restaurang som höjt statusen på hela kvarteret.

Entrén placerades, lite hemligt, vid sidogatan Brunnsgatan. Man klev rakt in till en ostrondisk där ostron, vin och champagne mötte gästen. Natursten, glas, mässing, trä och naturläder tillsammans med fotografier och snittblommor gav rummet dess karaktär. Vidare på entrévåningen fanns en stor bardel med utblick över matsalen en trappa ner, dit ljudet spred sig och gjorde sittningen brasseriemässig. Längre in fanns den större matsalen där chambre separée, soff- och fåtöljsittning samsades med bordssittning på rad.

Restaurangen inreddes utifrån konceptet ”närproducerat”, som uttrycktes med svenska möbler, vilket också bidrog till att klara den pressade tidplanen.

Projektet blev ett fruktbart och kreativt samarbete mellan kund, fastighetsägare och kreatörer. Fabege som fastighetsägare fick en attraktiv hyresgäst och restaurang som höjt statusen på hela kvarteret. Pontus! etablerade sig på kort tid som en restaurangdestination med personlig och internationell prägel och har fått ett mycket positivt mottagande av både kritiker och gäster.

Liknande projekt