Det internationella rekryterings- och assessmentbolaget Russell Reynolds  Associates önskade större och uppdaterade lokaler i samma centrala läge i innerstan. De nya lokalerna på Regeringsgatan bjuder på en representativ gallerikänsla med fantastisk utsikt över Stockholm.

På Russell Reynolds Stockholmskontor arbetar 35 personer. De nya lokalerna på Regeringsgatan har helglasad fasad runt hela kontoret som bjuder på generöst ljusinsläpp och fantastisk utsikt över Stockholms takåsar och Kungsträdgården.

Hög ambition och stort fokus har lagts på både gestaltning och funktionalitet för att lokalerna ska upplevas som moderna, med tilltalande gemensamhetsytor och utformade för att attrahera nya medarbetare. Konceptet blev ”The office gallery” – ett välkomnande och exklusivt kontor.

Kontoret är uppdelat i två delar; en offentlig galleridel, genom vilken reception, konferens- och mötesrum nås, samt en intern del med arbetsrum och gemensamma utrymmen för de anställda. Den genomgående känslan är nordisk, ljust och modernt med äkta material såsom skinn, trä och sten. Accentfärger är blått och grönt ihop med mässing och krom.

I den L-formade korridoren som möter besökaren skapas en elegant och representativ upplevelse med konst, enkla och raka sittmöbler, samt vacker belysning som bidrar till en lugn galleriatmosfär.

Russell Reynolds önskade mer gemensamhetsytor för medarbetarna. Stort fokus har därför lagts på den interna matsalen och loungen, som ska kännas personliga och samtidigt professionella.

– Att skapa funktionella och sköna samlingsplatser blir extra viktigt för gemenskapen på ett kontor där de flesta sitter i egna arbetsrum. Vi har koncentrerat mötesplatsen till loungen, med tillhörande pentry. Här sitter du i ett hörnläge med stadens bästa utsikt. Perfekt för återhämtning, lunch eller AW, säger inredningsarkitekten Isabella Birke från Strategisk Arkitektur.

I linje med verksamhetens behov sitter 90 % av medarbetarna i egna rum. Textilier och heltäckningsmattor bidrar till en varm och trivsam stämning i rummen. Dämpade färger ihop med varierande och naturnära material som bomull, ull, lin, sten och trä skapar tillsammans med de framträdande glaspartierna en harmoni mellan hårda och mjuka enheter.

– Varje möbel har handplockats till kunden och det är drygt 30 olika leverantörer som har använts vilket är ovanligt för ett projekt av den här storleken. Men det ger också en spännande gestaltning till kontoret där varje rum har fått sin egen prägel, säger Isabella Birke.

 

Kund

Russell Reynolds Associates

Kategori

Interiör Arkitektur

KVM

700

År

2018-2019

Info

Läs mer