Interiör Arkitektur

Sveriges största tech-hub!

Tillsammans med kunden har vi arbetat fram ett koncept som ska återspeglar bolagets nya arbetssätt kallat ”Hybrid Work”. Utmaningen var att återbruka över 80 procent av all lös inredning från tidigare kontor och samtidigt skapa ett nytt koncept och en enhetlig känsla för de två tech bolagen Tieto och Evry. Kontorsflytten var det sista steget i samgåendet mellan mellan de båda företagen. Tietoevrys nya kontor är Stockholms modernaste arbetsplats i Arenastaden, Solna.

Tietoevrys nya huvudkontor är Sveriges största tech-hub där tre av kontorets tio våningsplan är en co-working-arena helt dedikerad där kunder, leverantörer, studenter och samarbetspartners kan fritt använda för att arbeta, umgås och nätverka. De tre gemensamma co-working-våningarna innehåller bland annat 30 fullt utrustade mötesrum, studio för podd- och ljudinspelningar, gemensamma terrasser, café och fri tillgång till wi-fi.

Kontoret kommer vara en hemvist för 2000 medarbetare och består av hela 10 våningar och är helt zonbaserat vilket gör det möjligt för varje individ att styra sin arbetsvecka och skapa en mer flexibel arbetsmiljö som också kan kombineras med distansarbete. Kontorsflytten var det sista steget i samgåendet mellan tech företagen Tieto och Evry.

Det nya kontoret är totalt 21 850 kvm stort och helt anpassat till bolagets nya arbetssätt ”Hybrid Work”. Inomhus finns det plats för över 3700 personer, med över 1600 arbetsplatser. Hela kontoret är miljöcertifierat enligt BREEAM och innehåller bland annat stor cykelparkering och cykelverkstad, duschar och omklädningsrum, yogastudio, spelrum, Solna Stads nya simhall, restaurang, café och barista.

På Tietoevrys nya kontor har över 80 procent av all tidigare lös inredning återbrukats. Möbler har renoverats, målats om och delvis fått nya användningsområden. Det är unikt på en så stor yta.

Tietoevrys nya kontor ligger i byggnaden Kv.Poolen som är ritad av Strategisk Arkitektur. Husets innovativa design gör byggnaden till en välkänd symbol och ett landmärke. Unikt är att det finns en simhall i botten av huset som bjuder in till träning och rekreation och bidrar samtidigt till den fortsatta utvecklingen av ett attraktivt affärsområde.

Samtliga bilder för projektet är tagna av fotograferade av Erik Lefvander.

Uppdragsgivare

Tietoevrys

Affärsområde

Interiör Arkitektur

Projektinformation

22 000 kvm. Hemvist för 2000 medarbetare. 10 våningar. Zonbaserat. 1600 arbetsplatser. Rymmer 3700 personer.

År

2016-2022

Fotograf: Erik Lefvander

Fotograf: Erik Lefvander

Fotograf: Erik Lefvander

Fotograf: Erik Lefvander

Fotograf: Erik Lefvander

Fotograf: Erik Lefvander

Fotograf: Erik Lefvander

Fler projekt