Strategisk Arkitektur formger Elektas framtida huvudkontor i Hagastaden

Tidigare i höst tecknade Elekta ett hyresavtal med Vectura Fastigheter om att etablera sitt huvudkontor i Kv Forskaren i Hagastaden, Stockholm. Strategisk Arkitektur har fått förtroendet som Elektas inredningsarkitekter för uppdraget.

Med över 4000 medarbetare världen över leder Elekta utvecklingen av precisionsbaserad, individanpassad strålbehandling för människor som lever med cancer. På kontoret i Stockholm arbetar ca 300 personer som idag sitter i relativt anonyma lokaler på Kungstensgatan.

Tidigare i höst tecknade Elekta ett grönt hyresavtal som avser 5 700 kvm för kontor, showroom och labb i Vecturas fastighet Kv Forskaren, ritad av 3XN, i Hagastaden. Området har ambitionen att bli ett av världens främsta inom Life Science, vilket går helt i linje med Elektas innovativa verksamhet inom strålbehandling mot cancer.

Strategisk Arkitektur har under våren 2020 bistått Vectura Fastigheter och Elekta med program- och inplaceringsarbete i Kv Forskaren. Nu fortsätter arbetet med att som inredningsarkitekter gestalta Elektas nya lokaler. Uppdraget utförs tillsammans med Tenant & Partner.

Tillsammans med Elekta formger vi det nya huvudkontoret i Stockholm till att bli ett effektivt och nytänkande kontor, samt en hållbar och attraktiv arbetsplats för företagets medarbetare, kunder och besökare. Elektas nya kontor kommer att bidra till att skapa en innovativ miljö och är en viktig del i utvecklingen av Hagastaden som en “vetenskapsstad i världsklass”. Inflytt planeras till årsskiftet 2023-2024.

 

För mer information, kontakta:
Ann-Charlotte Berg, Projektansvarig Inredningsarkitekt
Jonas Falk, Kundansvarig Arkitekt och partner

Ann-Charlotte Berg Ann-Charlotte Berg Inredningsarkitekt, Teamansvarig Interiör Arkitektur 0765267655
Jonas Falk Jonas Falk Partner, Kundansvarig Arkitekt 0765267607

Senaste inlägg