Interiör Arkitektur

Alstoms resa mot mobilitet och harmoni i 10 000 kvm kontorsmiljö

I en värld av ständig förändring och rörelse har Alstom, den världsledande tågtillverkaren, tagit sig an en inspirerande resa. De flyttade ut från sina lokaler inne i centrala Västerås till ett helt nybyggt kontorshus som angör deras befintliga fabriker på Finnslätten och har där skapt sitt 10 000 kvadratmeter stora kontorsprojekt. Med temat "Mobility by nature" och en färgglad röd tråd har vi skapat en arbetsmiljö som inte bara andas energi och kreativitet, utan också omfamnar naturens lugnande närvaro.

2021 påbörjade vi ett spännande uppdrag för Alstom - världens ledande tågtillverkare och från start har det varit en intensiv och rolig resa. Genomgående tema för kontorsprojektet som är på 10 000 kvm för 600 medarbetare är "Mobility by nature", energi genom ständig rörelse. Den röda kulören är en del av Alstoms egna färger som vi låtit gå genom gestaltningen som just "den röda tråden" och återkommer på räckena runt ljusgården samt interntrappan. Den röda kulören återkommer också i inredningen i olika varianter, som inslag där vi vill ge lite extra kreativitet och energi.

På entréplan och matsal är det även fokus på "Nature" med mycket naturmaterial, trä, sisal etc, med grön färgskala på möbler. På våningsplanen är det generellt en lugnt, grå, färgskala, men med valda inslag av kulör på vissa ställen, för att skapa en lugn, harmonisk miljö som skänker arbetsro.

Strategisk Arkitektur har även bidragit till ett förändringsarbete att gå från fasta platser till ABW där vi tagit fram planlösningar, programarbete, designkoncept och fast och lös inredning. Vårt team har arbetat med att utveckla planlösningar, programarbete och designkoncept.

Uppdragsgivare

Alstom

Affärsområde

Interiör Arkitektur

Projektinformation

10 000 kvm

År

2021-2023

Fler projekt