Strategisk Arkitektur utser ny styrelseordförande

Henrik Steinbrecher tillträder som ny styrelseordförande för Strategisk Arkitektur.

Som uttryck för Strategisk Arkitekturs ambition att förverkliga en strategi byggd på fortsatta kundnära relationer, attraktiv arkitektur och större satsning på hållbarhet och innovation har ägarna beslutat att förändra styrelsens sammansättning och tillföra extern kompetens.

Som ny styrelseordförande utses Henrik Steinbrecher. I styrelsen kvarstår fyra tidigare medlemmar; Göran Ekeroth (grundare, partner och tidigare ordförande), Johanna Munck af Rosenschöld (VD och partner), Jonas Falk (partner) och Christian Hörgren (partner). Henrik Steinbrecher tillträder omgående och är redan i gång med styrelsearbetet. Ytterligare breddning av styrelsens kompetens inom de strategiska områdena hållbarhet och innovation pågår.

– Med en lång karriär där fokus varit fastigheter och rådgivning kommer Henrik kunna bidra till vår utveckling på flera sätt. Dels med sin erfarenhet från den svenska fastighetsbranschen, dels från PwCs globala resa till en framgångsrik konsultorganisation. Henriks förmåga att både se det långa perspektivet och de närliggande utmaningarna kommer att göra oss starkare, säger Göran Ekeroth, grundare och ordförande i partnergruppen.

Henrik arbetar idag som rådgivare till privata aktörer och entreprenöriella företag i Norden. Han har ett gediget engagemang inom olika ideella organisationer samt stor erfarenhet och brett nätverk inom fastighetsbranschen. Han var senast chef för Middle Market-verksamheten på PwC globalt. Som medlem i den globala ledningen var han särskilt fokuserad på ägarledda företag samt stora förändringsarbeten.

– Strategisk Arkitektur har förmåga att skapa värden som förenas i hållbarhet, ekonomi, långsiktighet och arkitektoniska lösningar som får genomslag hos intressenter långt utanför uppdrag och kundrelationer. Ägarnas strategi mot 2025 är väldigt spännande och tillsammans med deras ambitiösa inställning är det inspirerande att vara en del av företaget, säger Henrik Steinbrecher, ny styrelseordförande på Strategisk Arkitektur.

För mer information, kontakta:
Henrik Steinbrecher, ny ordförande Strategisk Arkitektur
Tel: 070 – 333 42 93

Göran Ekeroth, grundare och partner Strategisk Arkitektur
Tel: 076 – 526 76 08

Ariella Nisell, marknadsansvarig Strategisk Arkitektur
Tel: 070 – 970 76 46
Mail: [email protected]

Göran Ekeroth Göran Ekeroth Partner, Kundansvarig Arkitekt SAR/MSA 0765267608

Senaste inlägg