Besök oss i gasverksområdet på Open House!

Lördagen den 1/10 har du möjlighet att besöka vårt spännande projekt i Gasverket, Norra Djurgårdsstaden. Som en del av festivalen Open House Stockholm bjuder vi tillsammans med Berghs in allmänheten för att titta på det unika huset.  Klockan 9, 11 och 13 är det visningar, då finns våra arkitekter på plats för att berätta mer om huset.

Huset belönades med ROT-priset 2021.

Några korta frågor till Jacob Star, en av våra arkitekter bakom restaureringen och ombyggnaden av huset.

Vilka var utmaningarna?
En blåklassad byggnad för många spännande utmaningar med sig!

Den stora utmaningen var att få in tillräckligt med dagsljus i den nedersta våningen då ytterst få fasadförändringar kunde göras. En annan utmaning var hur kunde vi bygga upp insidan av byggnaden efter saneringen, det var inte uppenbart vilken verksamhet som skulle passa i en sån här djup byggnad.

Varför är bygganden intressant att besöka?
För att få uppleva de två övre planen som har en ovanligt spännande visuell koppling samtidigt som de känns som två helt olika ytor. Hörsalen blev häftig och är ett rum där vi verkligen känner av storleken och samspelet mellan de befintliga gavlarna och det nybyggda planen.

Varför är projektet unikt?
Jag gillar hur Berghs skolverksamhet funkar i den här kanske lite udda byggnaden. Att vi tillsammans hittat ett sätt att få bygganden att fungera väldigt väl. Det funktionella samspelet mellan stora och små rum har en unik karaktär.  

Om projektet: 
Utvecklingen av huset var på uppdrag var av CA Fastigheter och inkluderade två anrika byggnader i Gasverksområdet. Strategisk Arkitektur har sedan tidigare erfarenhet av att arbeta med byggnader ritade av Ferdinand Boberg, såsom NK och Centralposthuset på Vasagatan. Med stolthet utvecklade vi nu även Bobergs arkitektur i Gasverksområdet utifrån samtidens behov och sätter därmed det gamla industriområdet i ett helt nytt sammanhang.
 

Läs mer om projektet här

 

Senaste inlägg