Advokatbyrån Hamilton ville genom den nya entréytan, konferenslokalen och övriga externa ytor förmedla en samtida, nordisk känsla som utstrålar återhållsam och representativ exklusivitet som samtidigt upplevs som personlig.

För att framhäva den juridiska expertisen och rådgivning av högsta kvalitet har stort fokus lagts på materialval, både i byggnaden och för inredningen. Delar av byggnaden på Hamngatan i Stockholm är dessutom kulturminnesmärkt, vilket krävde att vissa befintliga element i lokalen bevarades.

Ett personligt avtryck och en ”wow”-upplevelse skapades genom att låta golv- och väggfast inredning av trä smälta samman till en återhållsam enhet. För att förhöja känslan av exklusivitet har bänkar av trä klätts in i sten.

Alla möbler är av hög kvalitet med hållbar design. Möblernas kulörer har valts utifrån Hamiltons varumärke; mörkt blå, kall grå och amber. Färgerna har satts samman för en omhändertagande framtoning och för att skapa ett tredimensionellt grafiskt program. Ljusare gråblå och mörkare gråblå samspelar till en helhet.

Den öppna ytan med glastak har gjorts så ljus som möjligt för att framhäva det nordiska ljuset. Vintertid ges ett välkomnande ljus i lokalen med hjälp av belysning bakom perforerad plåt.

En varm känsla uppstår med miljöbelysning utplacerad på skåp och golv. Vaser med snittblommor möjliggör att växla känslan mellan de nordiska årstiderna. Doftljus i entrén ger ytterligare en personlig och exklusiv upplevelse för besökare.

 

Kund

Hamilton Advokatbyrå KB

Kategori

Interiör Arkitektur

KVM

560

År

2018-2018

Info

Läs mer