Interiör Arkitektur

Hamilton advokatbyrå – väl omhändertagen arkitekturpärla

I anrika Sverigehuset på Hamngatan, ritat av Sven Markelius 1966, ligger advokatbyrån Hamiltons kontor. Strategisk Arkitektur har utvecklat och förädlat de publika delarna för att skapa en representativ, samtida och högkvalitativ inredning med nordisk karaktär.

Målet att skapa en lågmäld och diskret exklusivitet i den ikoniska och K-märkta byggnaden krävde en varsam men tydlig idé. Att bevara och förstärka husets arkitektoniska kvaliteter var en viktig parameter i projektet. För att nå dit har stort fokus legat på ljussättningen, de fasta snickerierna, samt en väl avvägd färg- och materialpalett.

För att inge förtroende och ge tyngd åt sin juridiska expertis och rådgivning har stort fokus lagts på just materialval i inredningen. Platsanpassade snickerier skapar en vacker kontrast till husets specialgjutna betongelement, tillverkade med en teknik som Markelius själv utvecklade hemma i sin trädgård. Betongens reliefeffekt ger lokalen en rå men raffinerad karaktär när ljuset faller in genom atriet. Golv och fast inredning är utförda i samma typ av ekträ, vilket gör att de visuellt smälter samman till en enhet.

Uppdragsgivare

Hamilton Advokatbyrå KB

Affärsområde

Interiör Arkitektur

Projektinformation

560 kvm

År

2018

Levererade värden

En högkvalitativ och representativ inredning som förstärker kundens varumärke

Lyhörd anpassning till en K-märkt byggnad med många platsspecifika lösningar

Funktionella men samtidigt eleganta och dolda lösningar i designen

Golv och fast inredning är utförda i samma typ av ekträ, vilket gör att de visuellt smälter samman till en enhet.

Färgskalan på möbler går i blå och grå toner tillsammans med senapsgult - färgval som hämtats ur Hamiltons varumärkesprofil och sedan anpassats till fysisk gestalt.

Lokalens mittdel med sitt glastak har hållits öppen uppåt för att maximalt dagsljusinsläpp. Vintertid kompletteras det av artificiellt ljus som integrerats bakom perforerade plåtarmaturer. Belysning har även placerats dolt ovanför fast inredning och vid socklar för att ge en omhändertagen helhetskänsla.

Liknande projekt