Interiör Arkitektur
Avspänd fine dining i tre etage
OM-gruppens gamla receptions- och konferensytor på Norrlandsgatan stod tomma. Vi blev kontaktade av Fabege som inlett diskussioner med Pontus Frithiof. Uppdraget inleddes med att visa på lokalens potential bortom det uppenbara.
Utmaningen kopplat till identitet bestod av att förändra upplevelsen av läget ”i skuggan av Stureplan”, av många dittills uppfattat som ett hopplöst restaurangläge. Det enkla svaret var att skapa en så intressant restaurang att läget inte längre var ett problem. Utmaningen kopplat till funktion låg i att bygga bort kontorskänslan i låga takhöjder och olika etage. Reception, auditorium, konferensavdelning och personalmatsal skulle förvandlas till en välfungerande restaurang, med krav på varuhantering, storkök, ventilation och personalavdelningar. Vad som samtidigt gjorde lokalen unik, var ett inre överglasat rum som sträcker sig genom tre våningar, samt möjligheten att exponera restaurangen mot två gator; Norrlandsgatan respektive Brunnsgatan.
Restaurangkonceptet för varumärke, känsla och upplevelse utvecklades parallellt med själva byggprocessen, där vi även bistod med projektledning och kalkyler.
Läs mer om resultatet nedan!